Slinger bureaus

Het is erg belangrijk om veel aandacht te besteden aan de aanschaf van een bureau. Door de vele modellen, varianten en uitvoeringen die beschikbaar zijn is het altijd mogelijk om een bureau uit te zoeken dat voldoet aan de gestelde eisen. Door het ruimte aanbod kan het echter lastig worden om het juiste bureau uit te zoeken.

Onderstel kleur

Bladkleur

Breedte

Diepte

Hoogte

Hoogte verstelbaar

Garantie

Bij de aanschaf van een bureau moet je namelijk op erg veel zaken letten, zoals het model van het bureau, de afmetingen, de uitstraling en de afwerking en of de hoogte van het bureau te verstellen is. Wanneer je ervoor kiest om een bureau aan te schaffen dat in hoogte verstelbaar is moet je besluiten of je bijvoorbeeld een elektrisch verstelbaar bureau koopt of bijvoorbeeld een slingerbureau. Elk bureau heeft weer andere plus- en minpunten, waardoor er altijd een passend bureau beschikbaar is.

De vraag naar bureaus met slinger blijft aanhouden, er worden steeds meer bureaus verkocht met een handslinger, handig voor flex werkplekken of thuis werkplekken waar verschillende personen elkaar afwisselen.

Bureau met slinger geen zit sta bureau

Wat vaak word vergeten is dat een bureau met slinger niet gelijk een zit sta bureau is, sterker nog, de bureaus met slingers gaan überhaupt niet tot sta hoogte. Daarnaast is het ook niet fijn om met een handslinger te moeten afwisselen tussen staand werken en zittend werken aangezien je dan een tijd aan het slingeren bent. Bent u op zoek naar een zit sta bureau, kijk dan eens links in het menu naar zit sta bureaus of elektrische bureaus.

Een veel gebruikt en erg populair bureau is een recht bureau. Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen. Door de rechthoekige vorm is een recht bureau altijd gemakkelijk te plaatsen in een kantoor. Een ander veelgebruikt bureau is een hoekbureau. Een hoekbureau biedt namelijk meer ruimte dan een standaard recht bureau, waardoor het handiger wordt om met een computer, laptop, randapparatuur of vele documenten te werken. Andere modellen die veel worden gebruikt zijn wingbureaus en alphabureaus. Deze bureaus hebben een vorm van een vleugel en worden daarom een wingbureau genoemd. Een wingbureau of een alphabureau biedt net iets meer ruimte dan een standaard recht bureau, terwijl ze lang niet zo veel ruimte innemen als een hoekbureau.

Uiterlijk bureau met slinger

Naast de vele uitvoeringen en modellen is het ook mogelijk om het uiterlijk van een bureau te bepalen. Het uiterlijk van een bureau kan bepaald worden door bijvoorbeeld de kleur en het materiaal van een bureaublad uit te zoeken of de afwerking en stijl van het onderstel van het bureau. Het blad van het bureau kan uit vele verschillende materialen bestaan. Een houten bureaublad bestaat vaak uit eiken, noten of beuken. Wanneer je niet kiest voor een houten bureaublad heb je de keuze uit bijvoorbeeld een wit of glazen blad. Naast de kleur is het ook mogelijk om de afwerking te bepalen. Zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld een mat bureaublad of een hoogglans bureaublad. Daarnaast heb je nog de keuze uit extra opties, zoals een beschermende stootrand. Voor het onderstel heb je de keuze uit verschillende materialen en kleuren. Voorbeelden van beschikbare materialen zijn onder andere antraciet, aluminium, zwart of wit. De vorm van het onderstel kan bijvoorbeeld een T-poot of een N-poot zijn.

Normeringen

Naast het uiterlijk van het bureau is het erg belangrijk om rekening te houden met het comfort van het bureau. Omdat het comfort en de werkhouding ontzettend belangrijk zijn bestaan er zelfs Nederlandse en Europese normeringen voor de meubels in een kantoor. Voor bureaus zijn er dus ook speciale normeringen beschikbaar. De Europese norm voor kantoormeubelen en bureaus heet de EN-1335 normering. Deze normering zorgt ervoor dat iedereen in Europa op een ergonomische wijze aan een bureau kan werken. De Nederlandse normering voor kantoormeubels en dus bureaus heet ook wel de NPR-1813 normering.