Onderzoek Adecco, specialist HR Solutions

Uit een onderzoek, verricht onder een grote groep medewerkers in Amerika, blijkt dat ongeveer veertig procent van de medewerker negatief denkt over iemand die zijn of haar bureau smerig en/of rommelig achterlaat. 45% denkt positief over zijn collega, als hij of zij zijn of haar bureau netjes en/of geordend heeft en 73% is van mening dat een opgeruimd bureau leidt tot hogere prestaties.

Hoe houd je je bureau netjes, dan wel geordend:

Laat op je bureau enkel je computer, bakje voor post en de telefoon staan. Gooi weg wat niet nodig is en berg je administratie op, als die ouder is dan 3 dagen. Je kunt hiervoor eventueel hangmappen gebruiken. Werk zo min mogelijk met paperassen, dus (ver)werk merendeels met de computer.

Plak niet overal briefjes met geheugensteuntjes, maar maak een lijst met taken die je nog moet afhandelen. Deze lijst kun je ook in je agenda bijhouden. Niet achter je bureau zitten eten en bekertjes en overige vuil weggooien. Deel je werkzaamheden toe aan je medewerkers en communiceer duidelijk, maak gerichte afspraken en laat de verantwoordelijkheid bij hen, zodat je daarmee ook hun vertrouwen wint.

Maak een goed doordachte planning, waarbij je voldoende tijd hebt om alles punctueel aan te leveren en houdt rekening met het feit dat de dag vol onverwachte verrassingen kan zijn.