Hoe hoog moet een nieuw bureau zijn?

Bij de aanschaf van een nieuw bureau speelt de vraag wat de juiste hoogte van een bureau is een belangrijke rol. De Nederlandse Arbo-norm schrijft een instelbare hoogte voor van 62 – 86 cm. Wordt het bureau door meerdere mensen gebruikt dan koop je het beste een in hoogte verstelbaar bureau. Waar je verder vanuit kan gaan is dat bij de ideale hoogte de benen horizontaal blijven, en het bureaublad daarnaast ook afgesteld is op de armhoogte van de gebruiker. Bij gebruik van een bureau door meerdere personen is er een handigheidje om de juiste hoogte per individu te bepalen. Je kunt dit doen door eerst even ‘alsof’ achter je bureau te werken, door in de lucht aan een denkbeeldig bureau, op een denkbeeldige pc te typen.

De ideale hoogte bepalen

Bij het berekenen en bepalen van de juiste hoogte van je nieuwe bureau kijk je eerst naar wie, en waarvoor het bureau gebruikt gaat worden. Om de juiste hoogte van een nieuw bureau in te schatten kijk je allereerst naar de lichaamslengte van de persoon die het bureau gaat gebruiken. Daarbij is dan het uitgangspunt dat het bureau letterlijk past bij de gebruiker. Gebruikersgemak kan verhoogd worden door te kiezen voor een elektrisch verstelbaar bureau, dit is ideaal als je wilt schakelen tussen zit- en stahoogte.

Een bureau op maat, voor iedereen

Geen persoon is hetzelfde, dus ook geen bureau zou hetzelfde moeten zijn. Aan een bureau voor een tiener stel je andere eisen dan aan het bureau van een beeldschermwerker of dat van een technisch tekenaar. Het afstellen van een nieuw bureau is dus maatwerk, dat mag duidelijk zijn. Maar of je nu een bureau voor je kind koopt of voor je kantoormedewerkers, de juiste hoogte van een nieuw bureau is niet in de laatste plaats ook afhankelijk van de stoel die eronder staat.

VG Kantoormeubelen
Onze showroom
Contact

Ambachtsweg 26
1271 AM
Huizen
035-5235764