Normeringen voor op kantoor

Bij Van Garderen Kantoormeubelen krijgen wij regelmatig de vraag wat een normering exact inhoudt. Om deze reden hebben wij onderstaande alle normeringen kort en bondig voor u uitgelegd.

Bureaustoelen

Voor wat betreft de bureaustoelen zijn er meerdere arbo certificeringen / normeringen. Onderstaand leggen wij deze graag voor u uit.

NEN 1335

Bureaustoelen die voldoen aan de arbonormen in Europa worden gecertificeerd met de EN 1335 norm. “EN” staat hierbij voor “Europese Norm”, terwijl de Nederlandse tegenhanger bekend is onder de naam “NEN”, waarbij de eerste “N” staat voor “Nederland”. Aangezien de lichaamslengte van mensen in Europa sterk kan variëren, bieden bureaustoelen die voldoen aan de NEN 1335 certificering een ruime verstelbaarheid van de verschillende onderdelen. Deze stoelen zijn geschikt voor personen met een lichaamslengte tussen de 151 en 192 centimeter.

Kenmerken voor een NEN 1335 bureaustoel is:

  • Grote verstelbare marge
  • Goed instelbaar

NEN-EN 1335

Dit is exact hetzelfde als een NEN 1335 bureaustoel, alleen dan voluit geschreven.

NPR 1813

De NPR 1813 is een arbeidsnorm die enkel in Nederland van toepassing is en staat voor de “Nederlandse Praktijk Richtlijn”. De bureaustoelen die voldoen aan deze norm zijn ontworpen om te voldoen aan de gemiddelde lichaamslengte van Nederlanders, die relatief groot is. Dankzij de ruime verstelmogelijkheden van de verschillende onderdelen, bieden deze stoelen een goede en actieve zithouding voor elke Nederlander, zelfs als deze langer is dan 192 centimeter. Het handhaven van een juiste zithouding is van groot belang om fysieke klachten te voorkomen.

Kenmerkend ten opzichte van de NEN-1335:

  • Verstelbare zitdiepte 5cm dieper
  • Minimale rughoogte 6cm hoger
  • Hoogte armsteun 5cm hoger in te stellen
  • Breedte armleuning 1cm brede

Zit sta bureaus

Voor wat betreft de (zit-sta) bureaus zijn er meerdere arbo certificeringen / normeringen. Onderstaand leggen wij deze graag voor u uit.

NEN EN 527

Deze Europese norm specificeert eisen op het gebied van veiligheid, sterkte en duurzaamheid voor werktafels en bureaus waarbij kantoorwerkzaamheden zittend, zit-staand of staand gedaan worden.

NEN EN 527-2

Dit is exact hetzelfde als een NEN EN 527-2, alleen dan voluit geschreven.

NPR 1813 bureau

Deze Nederlandse norm (Nederlandse Praktijk Richting) is een aanvulling op de Europese NEN EN 527, speciaal gemaakt voor Nederlanders. Europese normen over bijvoorbeeld de instellingen van een zit-sta bureau, worden gebaseerd op de lengte van een gemiddelde Europeaan. De Nederlander verschilt onderling meer in lengte en is gemiddeld langer dan een Europeaan. Daarom hanteert de Arbowet de NPR als aanvulling op de EN 527 norm.

VG Kantoormeubelen
Onze showroom
Contact

Ambachtsweg 26
1271 AM
Huizen
035-5235764