Welke bureaustoel is geschikt?

Het kiezen van de juiste bureaustoel kan een lastige opgave zijn maar na het lezen van deze tips ben je helemaal up to date voor wat betreft de aandachtspunten die van belang zijn bij het kopen van een geschikte bureaustoel. Het aanbod is groot en er is keuze uit verschillende soorten en maten maar het gaat erom een stoel te kiezen die het beste bij jouw specifieke wensen aansluit. Het maken van de juiste keuze hangt onder andere weer af van de persoon, en de werkplek.

Van A tot… S

Een belangrijk onderdeel bij het kiezen van een geschikte bureaustoel, is zoeken naar een stoel die een correcte zithouding ondersteunt. Want is ‘staan en gaan’ het beste voor het lichaam, bij zitten is het belangrijk dat de rug de natuurlijke (S-)vorm kan volgen. Gebeurt dit niet dan is het resultaat op de korte- zo niet lange termijn rugklachten. Een bureaustoel is geschikt voor jou als hij past bij je lichaamspostuur. Ben je lang, kort of gemiddeld? Heb je het juiste gewicht of ben je misschien te zwaar? Heb je een beperking, als een chronische ziekte bijvoorbeeld, of wil je juist rugklachten voorkomen? Dit alles bepaalt welke bureaustoel in het bijzonder voor jou geschikt is.

Kieskeurig, koop kwaliteit!

Uiteraard wil je een model dat er mooi uitziet. Maar kies je daarbij ook voor comfort en ondersteuning, voor vormgeving en maatwerk, of bepaalt het budget je model? Wat je ook kiest, het loont de moeite om bij de aanschaf van een bureaustoel te investeren in kwaliteit. Want uit onderzoek blijkt dat slechts 10 tot 20 % van de Nederlanders op een goede manier achter zijn bureau of werktafel zit. Het kiezen van een geschikte bureaustoel is dan ook geen overbodige luxe maar een investering die zichzelf weer dubbel en dwars terugverdient.

VG Kantoormeubelen
Onze showroom
Contact

Ambachtsweg 26
1271 AM
Huizen
035-5235764