Dit verteld de wetenschap ons over zit sta werken

In onze showroom krijgen we regelmatig vragen van klanten over de uitgevoerde onderzoeken met betrekking tot ergonomisch zit-sta werken en zit-sta bureaus. Onderstaand verwijzen wij naar enkele interessante onderzoeken.

Dr. Alan Hedge, Cornell University

 • Onderzoeker(s): Dr. Alan Hedge, professor in de ergonomie aan Cornell University.
 • Samenvatting: Dit onderzoek onderzocht hoe het gebruik van zit-sta-bureaus de productiviteit beïnvloedde. Het vond een verbetering van de productiviteit onder werknemers die zit-sta-werkplekken gebruikten.
 • Bron: https://ergo.human.cornell.edu/CUESitStand.html

Dr. Alan Hedge, een autoriteit op het gebied van ergonomie, heeft diepgaand onderzoek gedaan naar de impact van zit-sta werken op de productiviteit van werknemers. Zijn studie analyseerde de werkgewoonten van werknemers en de effecten van afwisselen tussen zitten en staan tijdens de werkdag. De resultaten waren overtuigend: werknemers die de gelegenheid kregen om hun werkplek af te wisselen tussen zitten en staan, vertoonden niet alleen een meetbare toename in productiviteit, maar meldden ook een hogere tevredenheid over hun werkomgeving. Dit betekent niet alleen meer werk dat wordt verzet, maar ook een positieve invloed op de bedrijfscultuur en werknemersbetrokkenheid.

Dr. David Rempel, Universiteit van Californië, Berkeley

 • Onderzoeker(s): Dr. David Rempel en zijn team aan de Universiteit van Californië, Berkeley.
 • Samenvatting: Dit onderzoek onderzocht de gezondheidseffecten van zit-sta-werkplekken, waaronder vermindering van rugpijn en musculoskeletale klachten. De resultaten toonden positieve gezondheidsvoordelen aan.
 • Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17575713/

Het onderzoek van Dr. David Rempel naar zit-sta werkplekken richt zich op de gezondheidsimplicaties van langdurig zitten tijdens het werk. Zijn studie onderzoekt de negatieve effecten van urenlang zitten, zoals chronische rug- en nekpijn, verminderde arbeidsgeschiktheid en verhoogde zorgkosten voor werknemers en werkgevers. Dr. Rempel benadrukt dat langdurig zitten niet alleen fysieke klachten veroorzaakt, maar ook bijdraagt aan gewichtstoename en een verhoogd risico op obesitas, wat op zijn beurt geassocieerd wordt met ernstige gezondheidsproblemen, waaronder diabetes en hart- en vaatziekten.

Het onderzoek benadrukt het belang van het verminderen van langdurig zitten op de werkplek en het introduceren van zit-sta werken als een effectieve oplossing. Door werknemers de mogelijkheid te bieden om regelmatig van houding te veranderen, kunnen bedrijven bijdragen aan een verbeterde houding, minder lichamelijke klachten en de preventie van langetermijngezondheidsproblemen. Kortom, het onderzoek van Dr. David Rempel onderstreept de cruciale rol van ergonomische werkplekken bij het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van werknemers, wat zich vertaalt naar een productievere en gezondere werkomgeving.

Dr. Mark Benden, Texas A&M University

 • Onderzoeker(s): Dr. Mark Benden, directeur van het Ergonomics Center aan de Texas A&M University.
 • Samenvatting: Dit onderzoek richtte zich op de impact van staand werken op de cognitieve functies, zoals concentratie en alertheid. Het suggereerde dat staand werken deze functies positief kan beïnvloeden.
 • Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30296174/

Dr. Mark Benden heeft baanbrekend onderzoek verricht naar zit-sta werken, met de focus op de effecten ervan op de concentratie en alertheid van werknemers. Zijn bevindingen benadrukken dat afwisseling tussen zitten en staan gedurende de werkdag een cruciale rol speelt bij het behouden van een scherpe geest. Langdurig zitten kan leiden tot verminderde alertheid en concentratie, vooral voor taken die precisie en aandacht vereisen. Zit-sta werken biedt werknemers de mogelijkheid om vermoeidheid en afleiding te vermijden. Dit inzicht is van essentieel belang voor werknemers die complexe analyses, creatieve probleemoplossing en nauwkeurige gegevensverwerking uitvoeren, waardoor ze gedurende de dag optimaal kunnen presteren.

Dr. Jack Dennerlein, Northeastern University

Onderzoek naar de ergonomie van zit-sta-werkplekken:

Dr. Jack Dennerlein en zijn team aan de Northeastern University hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de ergonomie van zit-sta-werkplekken. Hun studies richten zich op de ontwikkeling en evaluatie van werkplekken die de gezondheid en efficiëntie van werknemers bevorderen. Ze hebben aangetoond dat de juiste ergonomie van zit-sta-werkplekken van cruciaal belang is om comfort, productiviteit en welzijn te waarborgen.

Door het aanpassen van werkhoogtes en het gebruik van ergonomische hulpmiddelen, zoals monitorarmen en verstelbare stoelen, kan de belasting op de rug, nek en schouders aanzienlijk verminderd worden. Dit draagt bij aan het voorkomen van werkgerelateerde blessures en het verbeteren van de algehele werkervaring.

Het onderzoek van Dr. Dennerlein en zijn team benadrukt de noodzaak om ergonomische principes te integreren in moderne werkplekken, waar zit-sta-werkplekken een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van de gezondheid en het comfort van werknemers.

Dr. James Levine, Mayo Clinic

 • Onderzoeker(s): Dr. James Levine, een endocrinoloog en professor aan de Mayo Clinic.
 • Samenvatting: Dit onderzoek onderzocht hoe zit-sta-werkplekken de energie-uitgaven van individuen beïnvloeden en of ze bijdragen aan meer lichaamsbeweging tijdens de werkdag.
 • Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24968210/

Dr. James Levine, een gerenommeerde endocrinoloog en professor aan de Mayo Clinic, leidde een belangrijk onderzoek naar zit-sta-werkplekken. Dit onderzoek richtte zich op de impact van dergelijke werkplekken op het energielevel van individuen en de bevordering van lichaamsbeweging gedurende de werkdag.

De bevindingen waren opmerkelijk. Dr. Levine ontdekte dat zit-sta-werkplekken niet alleen de sedentaire levensstijl doorbraken, maar ook de energie-uitgaven verhoogden in vergelijking met traditionele zitwerkplekken. Zijn onderzoek benadrukte het potentieel van deze werkplekken om bij te dragen aan een actievere levensstijl tijdens kantooruren, wat kan bijdragen aan het verminderen van de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met langdurig zitten.

Dit baanbrekende onderzoek van Dr. Levine legde de basis voor de groeiende acceptatie en implementatie van zit-sta-werkplekken als een belangrijk instrument om de gezondheid en het welzijn van werknemers te bevorderen.

Dr. Genevieve Healy, Universiteit van Queensland

 • Onderzoeker(s): Dr. Genevieve Healy, hoogleraar aan de Universiteit van Queensland.
 • Samenvatting: Dit onderzoek evalueerde de langetermijneffecten van het gebruik van zit-sta-werkplekken op de gezondheid van werknemers, inclusief mogelijke voordelen voor de gezondheid van het hart en het metabolisme.

Dr. Genevieve Healy is een vooraanstaande hoogleraar aan de Universiteit van Queensland, bekend om haar baanbrekende onderzoek op het gebied van sedentair gedrag en gezondheid. Als gerenommeerd expert heeft ze zich gericht op het begrijpen van de negatieve effecten van langdurig zitten en inactiviteit op de gezondheid. Haar onderzoek heeft aangetoond dat langdurig zitten in verband kan worden gebracht met een verhoogd risico op gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, diabetes en hartziekten. Dr. Healy heeft ook bijgedragen aan het bevorderen van de invoering van actieve werkplekken en bewegingsvriendelijke omgevingen om de sedentaire levensstijl van mensen te doorbreken. Haar werk heeft wereldwijd bijgedragen aan een groter bewustzijn van de gezondheidsrisico’s van inactiviteit.

VG Kantoormeubelen
Onze showroom
Contact

Ambachtsweg 26
1271 AM
Huizen
035-5235764