Zit-sta bureaus

Bent u opzoek naar een zit sta bureau van hoogwaardige kwaliteit? Bekijk onderstaand ons gehele assortiment.

Let op: Alle onderstaande prijzen zijn inclusief blad!

Normering

Onderstel kleur

Bladkleur

Breedte

Diepte

Hoogte

Hoogte verstelbaar

Garantie

Zit sta bureau kopen?

Een zit sta bureau, ideaal als u last heeft van rugklachten. Uit onderzoek is gebleken dat de beste werkhouding is: 50% zittend werken, 25% staand werken en de overige tijd dient gevuld te worden met overige werkzaamheden. Uit een ander onderzoek is tevens gebleken dat u telefoongesprekken liever staand voert dan zittend, om wat voor reden dan ook voelt iedereen zich zelfverzekerder als ze staand gesprekken voeren en dus liever (potentiele) klanten bellend benaderen.

VG Trading Kantoormeubelen levert complete zit/sta werkplekken, compleet franco geleverd en gemonteerd. Tevens is het mogelijk om een zit sta werkplek zonder blad te bestellen. U dient onderscheid te maken tussen elektrisch verstelbare zit sta werkplekken en een zit sta werkplek met zwengel.

Wij staan u graag bij om u te adviseren welk zit sta bureau voor u en of uw werknemers geschikt is in welke situatie. Heeft u vragen over een zit sta werkplek, dan zijn wij zowel telefonisch, via de mail en via de chat bereikbaar. Tevens hebben wij in onze showroom o.a. een zit sta bureau staan.

Zit sta werkplek

Zit sta werkplekken beginnen te winnen aan populariteit, een zit sta werkplek is het nieuwe werken. Dit komt onder andere door het gebruik van flexwerkers, u kunt zich voorstellen dat als u een hoop werknemers vanuit huis laat werken en als ze af en toe op kantoor komen ze in een hand omdraai het bureau in hoogte kunnen aanpassen naar de gewenste afstelling.

Sta bureau

Het regelmatig afwisselen van uw werkhouding heeft diverse effecten (positief) op zowel korte als lange termijn. Het is goed om ca. 25% van uw werktijd staand door te brengen, dit circuleert en stimuleert de bloedsomloop in uw lichaam waardoor u optimaal kunt focussen en presteren op uw werkzaamheden. Op de langere termijn zullen er minder chronische problemen voorkomen zoals rsi en overige gewrichtsklachten. Wat dat betreft zijn zit sta werkplekken een zeer betaalbare oplossing voor de toenemende kantoorklachten zoals RSI en wat vaak onderschat word het concentratieverlies. ARBO diensten zijn om die reden eenduidig in haar advies. Ergonomen benadrukken tevens dat de gezond is om minimaal 20% van de effectieve werktijd te staan. Inmiddels zijn in Scandinavië reeds ca. 70% van alle werkplekken vervangen door een zit sta bureau

Tegenwoordig is het grote aanbod aan kantoormeubelen overweldigend. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Welk bureau past bijvoorbeeld het beste bij een werkplek? Om een goede keuze te maken dien je een aantal zaken goed in je achterhoofd te houden. Zo dient een bureau vooral praktisch te zijn. Wat dat betreft is een zit sta bureau een uitstekende optie. Aan dit fijne meubelstuk werk je elke dag met veel plezier.

Goede houding is belangrijk

Een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking werkt elke dag aan een bureau. Ze zijn bijvoorbeeld werkzaam op kantoor, of voeren thuis hun werkzaamheden uit. In beide situaties is het belangrijk om een goede werkhouding te hebben. Een bureau van hoge kwaliteit draagt daar aan bij. Te lang in een verkeerde houding werken zorgt op de lange termijn voor gezondheidsklachten, zoals rugpijn. Bijzonder genoeg zitten werknemers steeds minder vaak de hele dag in een bureaustoel. Dit is te danken aan de toenemende populariteit van de zit sta bureau. Daarbij wissel je vaak van houding omdat je zowel zittend als staand aan het werk bent.

Wisselen tussen zitten en staan

Het is niet heel verrassend dat steeds meer kantoren gebruik maken van zit sta bureaus. De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar de zogeheten ‘ergonomische werkplek’. De juiste houding speelt daarbij een belangrijke rol. Zo dien je in een rechte houding te zitten wanneer je aan het werk bent. Het bureau en de bijbehorende stoel dienen daarbij op een goede hoogte te zijn afgesteld. Ook is het belangrijk om af en toe te wisselen van houding. De zit sta bureau is wat dat betreft een perfecte oplossing.

Handig te verstellen

Moderne bureaus zijn tegenwoordig zowel handmatig als elektrisch te verstellen. Daardoor kun je variëren in hoogte, en zowel een zittende als staande werkhouding aannemen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het effectief is wanneer je 20 procent van de werktijd staat. De juiste houding zorgt voor een prettig gevoel bij elke werknemer. Daardoor werk je met meer plezier, en gaat de productiviteit op kantoor vooruit.

Nieuwe trend op kantoor

Aan bureaus worden steeds hogere eisen gesteld. Dit is ook wel nodig, aangezien het percentage kantoormedewerkers met medische klachten vrij hoog is. Ze hebben bijvoorbeeld last van rugpijn en/of RSI. Het zijn vervelende aandoeningen die het werken behoorlijk belemmeren. Arbo diensten raden daarom steeds vaker zit sta bureaus aan. Scandinavië gaat wat betreft het toepassen van deze nieuwe werkhouding aan kop. Inmiddels heeft ruim 70 procent van de werkplekken in dit deel van Europa zit sta bureaus.

Ideaal voor elke werknemer

Zit sta bureaus zijn zeer praktisch en goed voor je gezondheid. Het aantal gezondheidsklachten bij werknemers neemt bij dit meubelstuk aanzienlijk af. Het aankopen van een dergelijk bureau werpt dus zijn vruchten af. Zo is in Scandinavië gebleken dat de werkproductiviteit aanzienlijk is toegenomen. Medewerkers kunnen zich bijvoorbeeld veel beter concentreren. Ook voor freelancers en flexibele werkkrachten zijn deze bureaus ideaal. Je kunt de hoogte van het meubilair namelijk gemakkelijk aanpassen voor elke lengte.

Een zit sta bureau

Voor een ergonomische houding is het erg belangrijk om de hoogte van een bureau aan te kunnen passen. Uit vele onderzoeken en ervaringen is het echter gebleken dat een combinatie van staand en zittend werk het beste is voor de gezondheid. Speciaal voor deze situatie is een zit sta bureau ontwikkeld. Een zit sta bureau is namelijk in verschillende hoogten te verstellen, zodat het mogelijk is om zowel zittend als staand te werken aan het bureau. Met name wanneer er lange tijd achtereen aan een bureau gewerkt moet worden zal een zit sta bureau de perfecte keuze zijn. Ook wanneer er bijvoorbeeld meerdere mensen aan hetzelfde bureau moeten werken kan dit bureau veel uitkomst bieden. Het bureau is vaak gemakkelijk verstelbaar en daardoor erg makkelijk in hoogte aan te passen. De meeste sta zit bureaus zullen elektrisch in hoogte verstelbaar zijn. Het is echter ook mogelijk dat de bureaus in hoogte verstelbaar zijn door middel van een hendel of slinger.

Ergonomisch

Het belangrijkste voordeel van een zit sta bureau is dat deze erg goed is voor de gezondheid. Onderzoek wijst namelijk keer op keer uit dat het slecht is voor de gezondheid om lange tijd achtereen in dezelfde positie te werken. Dit houdt namelijk ook in dat het nadelig is voor de gezondheid om lang staand te werken. Door een bureau te gebruiken dat makkelijk te verstellen is, is het gemakkelijk om te wisselen van houding. Wanneer je bijvoorbeeld lange tijd hebt gezeten kun je simpelweg het bureau in een hogere positie brengen om zo staand te kunnen gaan werken. Wanneer je lange tijd hebt gestaan in dezelfde positie is het ook erg gemakkelijk om even te gaan zitten. Op deze manier bevindt je jezelf nooit langdurig in dezelfde houding en voorkom je dus lichamelijke klachten en ongemakken. Een ergonomische werkhouding kan er daarnaast voor zorgen dat je plezier houdt in je werk. Er is namelijk niets vervelender dan het oplopen van klachten en blessures door je werkhouding, vooral als deze op een simpele en gemakkelijke manier te veranderen is.